Nieuw bij Eric’s Landwinkel! 1906 makers van Charcuterie

DEEL DIT ARTIKEL

Nieuw bij Eric’s Landwinkel!

De waanzinnig lekkere producten van 1906 Makers van eerlijke Charcuterie!

De verhaal van de heren van 1906

Als makers van charcuterie hebben wij smaak en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Dat proef je en dat zie je in onze producten. Om tot dat resultaat te komen, moeten we terug naar het begin: het zorgvuldig kiezen van onze grondstoffen.

Wij houden van lekker eten, ruimte om ons heen en gezelligheid op z’n tijd. De dieren waarvan wij het vlees gebruiken gunnen wij hetzelfde plezier. De boeren waar wij ons vlees kopen, zorgen voor meer dan voldoende leefruimte voor hun dieren. Daarnaast zorgen ze dat de dieren een goed gebalanceerd dieet krijgen. Onze dieren worden hoofdzakelijk gevoerd met inheems gras, bierbostel, reststromen groenten en fruit en wanneer dit allemaal niet voorhanden is, krijgen ze biologisch brokvoer. De dieren lopen bijna altijd buiten zodat ze veel beweging krijgen. Ze hebben zelf de keuze of ze buiten blijven of terug naar de stal komen. In de stal hebben we gezorgd voor meer dan voldoende ruimte zodat de dieren hun tanden, hoorns en andere originele uiterlijke kenmerken kunnen behouden.

Zijn wij dan biologisch? Nou nee… of misschien ook wel. Het zit zo: Omdat onze dieren veel reststromen van groenten en fruit te eten krijgen, mogen we officieel niet het stempel ‘biologisch’ krijgen. Daaromheen voldoen wij ruimschoots aan alle gestelde eisen. Wij geloven zelfs dat wij het beter doen. Biologisch zegt namelijk niks over het slachtproces. Zonder een heel droevig verhaal te vertellen, willen we wel zeggen dat we dit proces volledig volgen. Onze dieren gaan altijd per twee richting de slacht en verblijven daar eerst een nachtje in de wei. Zo komen ze volledig tot rust en gaan ze zonder stress op weg om de lekkerste charcuterie te worden. Daar kun jij dus ontspannen van genieten.

Meer nieuwsberichten