Eric's Landwinkel, de bourgondische landwinkel!

Iets wat goed is mag
best ontzettend lekker zijn

Biologische en natuurlijk gemaakte wijnen, zachte Nederlandse witschimmelkaas uit de streek, verse groenten en fruit – en zelfs gezouten boter die smaakt zoals je niet wist dat boter kon smaken. Geen toegevoegde rommel, 100% puur en vooral lekker. O ja en elke dag het lekkerste knetterverse brood uit onze eigen June Bakery!

Kaas

Lekkere kazen worden met zorg bereid. Bij Eric’s Landwinkel vind je een ruim assortiment binnen en buitenlandse kazen. De lekkerste buitenlandse kazen worden door ons zelf geïmporteerd. Denk aan de echte Italiaanse Parmigiano Reggiano, Fromager des Clarines uit Frankrijk of een Stilton uit Engeland.

Maar natuurlijk ook heerlijke boerenkaas van kaasmakerij Ravenswaard en een keur aan geiten- of schapenkaas soorten van o.a. de kaasmakers Mekkerstee, Remerker, Bastiaansen en meer.

Vlees en gevogelte

Ons vlees en gevogelte zijn van hoge kwaliteit en dragen het biologisch keurmerk. Het rund-, varkens- en lamsvlees komt van slager FFG uit Oss. Ons assortiment kip van de hoogste kwaliteit biologische wordt geleverd door onze vaste poelier Herman Kemper van KemperKip.

Naast het verse vlees hebben we een zeer breed assortiment aan vleeswaren uit binnen- en buitenland, verkopen wij het gehele assortiment van Brandt&Levi uit Amsterdam en de heerlijke lijn handgemaakte charcuterie van 1906!

Duurzaam gevangen
verse vis

Ons kleine maar duurzame assortiment vis is van zeer goede kwaliteit. Vele vissoorten hebben namelijk een biologische jaarcyclus. Een deel van het jaar zijn ze uitstekend van kwaliteit, maar voor veel vissen is er een periode waarin ze beter met rust gelaten kunnen worden en dat is de tijd dat ze paren.

Deze periodes zijn niet altijd gelijk en zijn afhankelijk van het klimaat en voedselaanbod in de zee.

Verse groente en fruit

Elke dag een breed assortiment, kwalitatief, super vers en smaakvol aanbod biologische (dynamsiche) groente en fruit. Veel van onze verse groenten zijn afkomstig van Demeter zorgboerderij de Noorderhoeve uit Schoorl.

Zuivel

Ons assortiment zuivelproducten is breed en bestaat uit een selectie van de beste en lekkerste producten. Veel van onze verse zuivel is afkomstig van Demeter zorgboerderij de Noorderhoeve uit Schoorl.

Knettervers brood uit eigen (desem) bakkerij, gebakken door Guillaume uit Parijs en Sanne uit Amsterdam.

June The Bakery is een ambachtelijke bakkerij gevestigd in Eric’s Landwinkel in Bergen. Stap binnen en snuif de geur op van echt verse desembroden, Franse baguettes, heerlijke croissants en smaakvolle pains au chocolat. Guillaume, een echte Franse bakker en patissier, heeft ruim 20 jaar ervaring opgedaan in Parijs. Guillaume bakt met het grootste gemak top kwaliteit desem broden, zijn grootste passie zijn de baguettes en croissants. Sanne heeft een grote passie voor eten en drinken en een nog grotere passie voor het bakken van brood. Na een prachtige business opleiding is haar culinaire reis gestart met de meest geweldige stages bij diverse top restaurants en bakkerijen in Kopenhagen. Guillaume en Sanne bundelen hun verschillende achtergronden en ervaringen samen tot een prachtige bakkerij.

Open bakkerij in de winkel

De open bakkerij biedt de mogelijkheid om te zien hoe echt brood wordt gemaakt op kleinschalige wijze, waarbij transparantie, kwaliteit en liefde voor eenvoud centraal staan. De focus ligt op vakmanschap en het gebruik van hoogwaardige ingrediënten. Zo streeft June Bakery naar perfectie in elk brood dat we maken, zodat onze klanten kunnen genieten van de meest verse, smaakvolle en voedzame producten.

Gezond brood

Alle hele broden zijn 100% desem, minimaal 24 uur gerezen en wordt er gewerkt met biologische meelsoorten. Er wordt geen mout (kleurt het brood met suikers donker) toegevoegd of andere rommel, puur volkoren, grijs of wit meel (lemaire), water, sel de Guerande (keltisch zeezout uit Bretagne) en natuurlijk het moederdesem van Guillaume wat al ruim 10 jaar oud is. Dit samen maakt dat het brood voedzaam en gezond is.

In veel gevallen kunnen mensen die gevoelig zijn voor (normale) tarwe en of gist, wel tegen dit brood. Door de lange fermentatie, oude tarwe of spelt rassen, is het brood zeer goed verteerbaar en beter voor je darmflora.

7 dagen per week, 3 keer per dag vers uit de stenen vloeren oven!

Maandag-Zaterdag
8:30 hele broden, croissants en pain au chocolat
10-10:30 baguettes en ficelles

Zondag
9:00 hele broden, croissants en pain au chocolat
10:15-10:30 baguettes en ficelles

Gerookte vis van
Frank’s smokehouse

Frank’s Smokehouse rookt delicatessen voor ons en voor toprestaurants en fijnproevers. Met zijn ervaring heeft Frank Heyn het roken ontwikkeld van ambacht tot culinaire kunst.

In de tijd dat hij als chef-kok in restaurants werkte, merkte hij dat er weinig echt ambachtelijk gerookte vis- en vleesproductie voorhanden was. Begonnen in zijn achtertuin, had Frank al snel een uitgebreide klantenkring opgebouwd van Amsterdamse restaurants. Sinds 2000 is Frank’s Smokehouse gevestigd aan de Wittenburgergracht in Amsterdam. Hier worden alle gerookte vis, vlees, gevogelte en andere delicatessen ambachtelijk geproduceerd.

Eric’s Landwinkel voert een groot gedeelte van dit heerlijke assortiment, veel van deze producten zijn van duurzame visserij afkomstig en dragen dan ook het MSC keurmerk.

WIJNEN

Onze wijnen komen uit de bekende wijnstreken en landen. Alle wijnsoorten worden in samenwerking met een vinoloog beoordeeld op hun kwaliteit en goede smaak. Ook worden er regelmatig wijnproeverijen in de winkel gehouden.

Eric’s Landwinkel hecht veel waarde aan een hechte samenwerking met zijn wijnleveranciers. Hierdoor is het grootste gedeelte van ons wijnassortiment exclusief verkrijgbaar bij Eric’s Landwinkel Bergen.

Wij zijn trots partner van Well of Wine. Naast onze wijnen in de winkel leveren wij ook de betere horeca en voorzien hen van goede info, trainingen en wijn/spijs combinaties, interesse? stuur ons een mail info@ericslandwinkel.nl

Olijfolie, balsamico
pasta etc.

U vindt bij ons een scala aan heerlijke producten uit de mediterrane streken en landen. Van boeren olijfolie uit Portugal tot een verfijnde olijfolie van Sicilië. De lekkerste balsamico azijnen uit de Modena, van licht zuur tot zoet en allen volgens oude traditie gerijpt op houten vaatjes. Of verse, handgemaakte pasta.

Door het langzame droogproces blijft de traditionele en unieke smaak van het deeg behouden. Een goede pesto mag natuurlijk niet ontbreken, dus ook hier heeft Eric’s Landwinkel vele soorten en smaken in, je leest, het is eigenlijk te veel om op te noemen.

Ruim assortiment

Naast de uitgelichte producten omvat ons assortiment nog vele andere producten:

Sappen, soepen, sauzen, kruiden, koeken, snoepgoed, chips en zoutjes, oosterse producten, chutney’s, thee en koffie, jam en honing, broodbeleg, teveel om op te noemen!

Kom naar onze winkel om de
passie voor smaak te ontdekken!