Helaas uitverkocht! Voor de Feestdagen! Frank’s Smokehouse kerstkalkoen

DEEL DIT ARTIKEL

Voor een fantastisch kerstdiner hoef je (bijna) niets te doen!

De gerookte gevulde kalkoen van Frank’s Smoke House is al jarenlang een traditie voor veel Nederlandse huishoudens. Het is het ideale gerecht voor tijdens de kerst, vandaar dat we hem vaak ook kerstkalkoen noemen. Onze gerookte gevulde kalkoen staat bekend om zijn heerlijke smaak, daarnaast lukt hij altijd en ook nog eens verantwoord is! Wat maakt onze kerstkalkoen de ideale gevulde kalkoen? De kalkoen zelf, het kalkoen recept, de vulling, de rooktechniek, het gemak, de belevenis thuis en natuurlijk het allerbelangrijkst ook de smaak. Bij ons kunt u in 2 maten kalkoen bestellen, 3kg en 5kg.

Label Rouge vrij uitloop kalkoen

De kalkoen is Label Rouge gecertificeerd en komen uit de plaats Saint Gervais in west Frankrijk. Label Rouge is een keurmerk voor duurzame en diervriendelijke houderij, een garantie van kwaliteit en een hoge standaard dierenwelzijn. Label Rouge dieren leven buiten, hebben de ruimte om te scharrelen en worden uitsluitend gevoed met GMO-vrij voedsel.

Vullen en roken

Vóór het roken wordt de kalkoen 24 uur in een pekelbad gelegd. De volgende dag wordt de kalkoen afgespoeld en gevuld met een genereuze portie glutenvrij en vegetarische kalkoenvulling. De kalkoenvulling wordt gemaakt van appels, flageolet bonen, kastanjes, cranberries, groenten en kruiden. Vervolgens wordt de kalkoen ingesmeerd met aromatische kruiden en is daarna klaar om te roken.

De gevulde kalkoen wordt in de rookkast geplaatst waar ze 18 uur langzaam gerookt worden en tot perfectie gegaard. Door het pekelen en langzaam garen blijft de kalkoen opvallend sappig. Door het roken is het kalkoenvlees vaak een beetje roze van kleur.

Thuis

Met onze jarenlange ervaring zijn onze instructies voor het opwarmen van de kerstkalkoen simpel en zorgen voor de perfecte kalkoen ervaring. Daarnaast maken wij voor bij de kalkoen een heerlijke salie gravy, cranberrycompote en meerdere bijgerechten, om de maaltijd compleet te maken. Deze extra gerechten kan je als bijgerecht naast de kalkoen kopen en zitten er niet standaard bij.

Voordelen

• Heel makkelijk op te warmen – volg gewoon de eenvoudige instructies. Geen stress, en alle tijd voor je gasten.
• Onze gevulde kalkoen is gegarandeerd niet droog. Door ons langzame rookproces worden alle natuurlijke sappen behouden.
• De gevulde kalkoen is al gaar, dus geen zorgen over de gaarheid.
• Het opwarmen van de kerstkalkoen in de oven zorgt voor een heerlijke geur in huis. Heel feestelijk als je gasten binnenkomen.
• Alle formaten passen in elke reguliere oven!
• Een gevulde kalkoen bestellen is nog nooit zo makkelijk geweest. Kalkoen kan je een week in de koelkast bewaren voor de dag van serveren.

3KG – Genoeg voor 4-8 personen +- 28 x 18 x 14 (cm)
5KG – Genoeg voor 8-12 personen +- 30 x 22 x 18 (cm)

Bestel op tijd want op=op!
Kerstkalkoen 3KG voor 4-8 personen 109,50
Kerstkalkoen 5KG voor 9-14 personen 165,00
Extra vulling 600 gram 10,95
Verse cranberrycompote 280ml 6,00
Salie-jus 280ML 8,00

Bestellen kan ook per mail, graag duidelijk je bestelling vermelden en ophaaldatum vrijdag 23 december of zaterdag 24 december. Wij versturen een betaling per tikkie(graag mobiel nummer vermelden), betaling is bevestiging van je bestelling. Mail je bestelling naar: info@ericslandwinkel.nl

De opwarminstructies vindt u hier.

Frank himself bij zijn vers gerookte zalmen!

Meer nieuwsberichten

Nieuwe oogst olijfolie!

Proef onze nieuwe oogst olijfolie van Americo Quattrociocchi Wauw! De nieuwe oogst olijfolie en hazelnoot en pistache pasta van Americo Quattrociocchi is weer

Lees verder »