Eric’s Landwinkel Boulangerie

DEEL DIT ARTIKEL

Knettervers brood uit eigen (desem) bakkerij, gebakken door Guillaume uit Parijs en Jurre.


Eric’s Landwinkel Boulangerie is een ambachtelijke bakkerij gevestigd in onze winkel in Bergen. Stap binnen en snuif de geur op van echt verse desembroden, Franse baguettes, heerlijke croissants en smaakvolle pains au chocolat. Guillaume, een echte Franse bakker en patissier, heeft ruim 20 jaar ervaring opgedaan in Parijs. Guillaume bakt met het grootste gemak top kwaliteit desem broden, zijn grootste passie zijn de baguettes en croissants. Jurre heeft zijn boulanger-diploma behaald aan het ROC van Amsterdam, maar zijn ambitie reikt verder. Al van jongs af aan droomt hij ervan om mee te doen aan grote boulanger-wedstrijden en zijn broodvaardigheden te laten zien aan de top van het vak. Met zijn diploma op zak en een flinke dosis doorzettingsvermogen, is Jurre vastbesloten om ooit met een prijs op het podium te staan als meester-boulanger! Guillaume en Jurre bundelen hun verschillende achtergronden en ervaringen samen tot een prachtige bakkerij.

Open bakkerij in de winkel

De open bakkerij biedt de mogelijkheid om te zien hoe echt brood wordt gemaakt op kleinschalige wijze, waarbij transparantie, kwaliteit en liefde voor eenvoud centraal staan. De focus ligt op vakmanschap en het gebruik van hoogwaardige ingrediënten. Zo streven wij naar perfectie in elk brood dat we maken, zodat onze klanten kunnen genieten van de meest verse, smaakvolle en voedzame producten.

Gezond brood

Alle hele broden zijn 100% desem, minimaal 24 uur gerezen en wordt er gewerkt met biologische meelsoorten. Er wordt geen mout (kleurt het brood met suikers donker) toegevoegd of andere rommel, puur volkoren, grijs of wit meel (lemaire), water, sel de Guerande (keltisch zeezout uit Bretagne) en natuurlijk het moederdesem van Guillaume wat al ruim 10 jaar oud is. Dit samen maakt dat het brood voedzaam en gezond is.

In veel gevallen kunnen mensen die gevoelig zijn voor (normale) tarwe en of gist, wel tegen dit brood. Door de lange fermentatie, oude tarwe of spelt rassen, is het brood zeer goed verteerbaar en beter voor je darmflora.

7 dagen per week, 3 keer per dag vers uit de stenen vloeren oven!

Maandag-Zaterdag
8:30 hele broden, croissants, pains au chocolat en onze heerlijke buns.
10-10:30 baguettes en ficelles en na het middaguur een 2e batch

Zondag
9:00 hele broden, croissants, pains au chocolat en onze heerlijke buns.
10:15-10:30 baguettes en ficelles en na het middaguur een 2e batch

Zeker zijn van je brood, croissants of baguettes, reserveer per telefoon of bij ons in de winkel!
reserveren: 072-5894083

Meer nieuwsberichten