Nieuw in Eric’s Landwinkel, June Bakery Bergen!

DEEL DIT ARTIKEL

Knettervers brood uit eigen (desem) bakkerij, gebakken door Guillaume uit Parijs en Sanne uit Amsterdam.


June The Bakery is een ambachtelijke bakkerij gevestigd in Eric’s Landwinkel in Bergen. Stap binnen en snuif de geur op van echt verse desembroden, Franse baguettes, heerlijke croissants en smaakvolle pains au chocolat. Guillaume, een echte Franse bakker en patissier, heeft ruim 20 jaar ervaring opgedaan in Parijs. Guillaume bakt met het grootste gemak top kwaliteit desem broden, zijn grootste passie zijn de baguettes en croissants. Sanne heeft een grote passie voor eten en drinken en een nog grotere passie voor het bakken van brood. Na een prachtige business opleiding is haar culinaire reis gestart met de meest geweldige stages bij diverse top restaurants en bakkerijen in Kopenhagen. Guillaume en Sanne bundelen hun verschillende achtergronden en ervaringen samen tot een prachtige bakkerij.

Open bakkerij in de winkel

De open bakkerij biedt de mogelijkheid om te zien hoe echt brood wordt gemaakt op kleinschalige wijze, waarbij transparantie, kwaliteit en liefde voor eenvoud centraal staan. De focus ligt op vakmanschap en het gebruik van hoogwaardige ingrediënten. Zo streeft June Bakery naar perfectie in elk brood dat we maken, zodat onze klanten kunnen genieten van de meest verse, smaakvolle en voedzame producten.

Gezond brood

Alle hele broden zijn 100% desem, minimaal 24 uur gerezen en wordt er gewerkt met biologische meelsoorten. Er wordt geen mout (kleurt het brood met suikers donker) toegevoegd of andere rommel, puur volkoren, grijs of wit meel (lemaire), water, sel de Guerande (keltisch zeezout uit Bretagne) en natuurlijk het moederdesem van Guillaume wat al ruim 10 jaar oud is. Dit samen maakt dat het brood voedzaam en gezond is.

In veel gevallen kunnen mensen die gevoelig zijn voor (normale) tarwe en of gist, wel tegen dit brood. Door de lange fermentatie, oude tarwe of spelt rassen, is het brood zeer goed verteerbaar en beter voor je darmflora.

7 dagen per week, 3 keer per dag vers uit de stenen vloeren oven!

Maandag-Zaterdag
8:30 hele broden, croissants en pain au chocolat
10-10:30 baguettes en ficelles en na het middaguur een 2e batch

Zondag
9:00 hele broden, croissants en pain au chocolat
10:15-10:30 baguettes en ficelles en na het middaguur een 2e batch

Zeker zijn van je brood, croissants of baguettes, reserveer per telefoon of bij ons in de winkel!
reserveren: 072-5894083

Meer nieuwsberichten